„Продължаваме промяната“ се яви, за да може да търси подкрепа за своите 16 политики. Това каза пред bTV Венко Сабрутев от ПП по повод днешната среща с ГЕРБ.

Той посочи, че става дума за мерки, свързани с повишаването на доходите, енергийните компенсации, борбата с корупцията.

„Ще говорим за подкрепа по конкретни политики“, заяви той.

Борисов извънредно към Радев: Незабавно сменете този министър! БЛИЦ TV

„Стана ясно, че имаме сходни политики, но дяволът е в детайлите. Примерно, и двете партии казаха, че трябва да имаме бюджет. ПП искаме служебното правителство да си свърши конституционните задължения и да внесе бюджет в НС“, коментира Сабрутев.

„Видяхте, че Бойко Борисов преди малко на пресконференцията ни подкрепи“, добави той.

„Това с разнопосочните послания е често срещано при Бойко Борисов и ГЕРБ. Ние търсим осигуряване на стабилността на държавата“, обясни Сабрутев.

„Ние няма да влезем в коалиция с партията синоним на корупцията. Ще търсим подкрепа за политики“, категоричен беше той.

„Тези дефицити - 15 млрд., които ни бяха представени, не съществуват“, каза депутатът от ПП.

Сабрутев обясни и за разцеплението в партията му при гласуването за закупуване на самолети Ф-16: "Защо част от групата гласува "въздържал се" и Асен Василев "против" - това беше ясен червен флаг, че това не е най-доброто за България. Въпросът е, текущото решение, което ни беше представено, за текущия договор, най-добор ли е? Не".

Според него, мунициите могат да се произвеждат в България.

По думите на Сабрутев, разнопосочното гласуване в партията му било признак за демокрация. "Това ако се случи в ГЕРБ, най-вероятно ще го пратят в карцера в Банкя и две седмици ще седи на хляб и вода", заяви той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук