Промени винаги са възможни, но могат да бъдат дискутирани когато конкретна политическа партия заяви конкретна подкрепа. Това заяви Деница Сачева по повод ще има ли подкрепа в Народното събрание (НС) за кабинета "Желязков".

По думите ѝ от ГЕРБ очакват да получат подкрепа за политиките, които са заявили.

"Ние сме представили правителство на малцинството, защото сме в различен етап. Предложихме коалиционно правителство след изборите, то бе отказано. Очакваме ПП-ДБ да имат своя политически знак.

Не очакваме подкрепа целокупна от цялата парламентарна група, но ако вярват, че България не трябва да се отклонява от пътя на Еврозоната и Шенген и т.н., те могат да дадат знакова подкрепа. Правителство на малцинството зависи от парламента", каза още Сачева.

По димите ѝ може да се дадат брой гласове с ясното съзнание, че в Народното събрание ще бъдат гласувани само тези политики.

"Предишното управление изцяло се доминираше от ПП-ДБ. Независимо, че обичат да се оправдават, че са били с ГЕРБ и ДПС. Това правителство не отбелязва успехи в избирателната власт.

Те бяха наказани от своите избиратели заради тези неуспехи. Когато трябваше да се отчитат парламентарните успехи, нямаха проблем, че са с ГЕРБ и ДПС. Но парламентарните успехи не са техни, те нямаше как да са постигнати само с 60 и няколко депутати", каза още Сачева.

"Сроковете могат да бъдат по-кратки и по-дълги", коментира Сачева какъв живот би имал кабинетът на малцинството.

Тя коментира и партия "Величие".

"Лично в себе си не чувствам достатъчно експертиза, а и нямаме практика да коментираме друга партия. Какво ще направят "Величие" е тяхна работа.

Ние не сме сключвали споразумения с тях, не сме водили разговори. Знаете бе заявена лидерска среща от тяхна страна, но тя не бе осъществена, защото първо трябва да видим дали има за какво да се говори", каза Сачева и категорично отрече да има някакви договорки между депутати от "Величие" и ГЕРБ.

На въпрос къде е в момента Мария Габриел, Сачева заяви:

"Тя продължава да бъде изключителен човек и политик от ГЕРБ-СДС. Тя в момента е първи заместник председател към ЕНП.

Има ангажименти, свързани с европейски политики. Продължаваме да считаме, че тя притежава изключителни качества и експертиза, които са ценни за България.

Сачева допълни, че Мария Габриел има пълната подкрепа от парламентарната група на ГЕРБ-СДС: "Сигурна съм, че има възможности за много добро кариерно развитие за Мария Габриел".

Сачева обаче не отговори дали Габриел ще е кандидатурата за български еврокомисар.