"Предизборната кампания стартира официално от днес. В следващите 30 дни се надявам на истински дебат с идеи за София.

В дългата ми кариера съм слушал обещанията на много кандидати за кметове. Знам обаче, че доверие се печели не с красиви думи, а със свършена работа", това написа в личния си фейсбук профил Антон Хекимян - кандидат за кмет на София на ГЕРБ-СДС.

"Отборът, в който влизам, е на хората, които са доказали, че не само говорят, а работят и променят. 

Аз и екипът ми заставаме пред вас не с празни предизборни обещания, а с конкретен план за подредена, сигурна и чиста София. 

София се доказа като двигател на икономическото развитие на страната ни и като европейска столица с огромен потенциал за повишаване на стандарта на столичани. Това е голямата ни цел, за която няма да пестим енергия и сили.

Подобряването на качеството на живот има ясни измерители, които са нашите конкретни задачи:

  • Налагане на норми за качество на всички елементи от градската среда –  настилките на тротоарите, уличното осветление, озеленяването, кошчета за отпадъци, пейките, до най-дребния детайл.
  • Безкомпромисен контрол към работата на всеки изпълнител.
  • Ежегодни програми за инвестиции в отделните квартали за изграждане и основен ремонт на улици, тротоари и квартални паркинги, поддържане на междублоковите пространства и детските площадки. 
  • Повишаване на пътната безопасност с една ясна цел- НУЛА ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ. Общинските камери за управление на трафика трябва да бъдат приобщени към ресурса на пътна полиция за контрол на скоростта и преминаване на червено. София няма повече деца за убиване! 
  • Гаранция за продължаващо строителство на метрото – завършване на линията към кв. ,,Левски” и ,,Слатина” и започване работата по проектите за разширение към Студентски град, Симеоновския лифт, през „Люлин“ до Околовръстен път и от надлез „Надежда“ към „Илиянци“.  
  • Завършване строителството на вътрешните градски рингове, които ще облекчат трафика с над 25%, както в южните, така и в северните райони.
  • Ясен механизъм за защита на терените, отредени за озеленяване и придобиването им от общината, заедно с изграждането на нови паркове в южните райони. 
  • Изграждане на 35 нови детски градини и 6 нови училища в рамките на 4 години.

Това са конкретни ангажименти с подготвени проекти. 

Защото работата и развитието на София трябва да продължат!

#РаботимзаСофия #76", допълни той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук