СДС осъжда покушението срещу Огнян Стефанов и ще използва всички законови възможности за натиск върху отговорните институции за разкриване на поръчителите и извършителите. Това се заявява в позиция на СДС във връзка с покушението срещу главния редактор на Frog News Огнян Стефанов.
Това нагло престъпление не трябва да остава в графа „неразкрити”. МВР харчи твърде много пари, за да следи гражданите, но очевидно не следи и контролира организираната престъпност. В България няма сигурност за хората. Държавата е длъжна да пази своите граждани.
Отказът от този дълг говори за слаба държава и неработещи институции, се казва още в позицията на сините. БЛИЦ припомня, че Огнян Стефанов бе пребит от четирима маскирани на 22 септември късно вечерта пред столичния ресторант "Кипарис". Той бе настанен с опасност за живота във ВМА. Днес директорът на болницата ген. Стоян Тонев заяви, че здравословното състояние на пострадалия се стабилизира, макар той да е с поливалентни травми. Според Тонев Стефанов е бил бит така, че да бъде умъртвен. /БЛИЦ