Стефан Янев ще има партия, той няма да учредява нова, а ще оглави вече съществуваща. Става въпрос за партия "Нова алтернатива" на друг бивш военен министър - Николай Цонев. Това твърди "Марица".

Това трябвало да стане днес. "Нова алтернатива" беше обявила национална конференция за 12,00 часа с цел смяна на ръководството. Изненадващо, форумът беше отменен. Ден по-рано Янев написа, че са спекулации информациите, че ще учредява партията в събота.

Каква е причината за промяната само може да гадаем. Дали е свързано с арестите на Борисов, или с посещението на генерал Остин, не е ясно, макар да се появиха такива версии.

Обявата за национален форум е последната активност от изборите насам на "Нова алтернатива". Тогава партията на Николай Цонев призовава всички свои симпатизанти да гласуват за "Има такъв народ" и за Румен Радев. Напълно в духа на профила на избирателите, които ще преследва и Янев. Очаква се бившият премиер да оглави "Нова алтернатива".

Николай Цонев беше арестуван шумно преди време от полицията на Цветан Цветанов, като МВР се похвали дори с атрактивно клипче. Впоследствие бившият военен министър беше оправдан по всички обвинения за корупция.

Интересното е, че "Нова алтернатива" беше спрягана като ракета носител и на "Продължаваме промяната" на последните избори. В крайна сметка Кирил Петков и Асен Василев избраха "Волт" на Настимир Ананиев и "Средна европейска класа" на Константин Бачийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!