Сензационно ГЕРБ вдигна тост за успеха на президента Румен Радев. Това се случи на последното за този парламент заседание на комисията по отбрана, на което тя отчете работата си, а депутатите си направиха обща "възрожденска снимка", по думите на председателя й ген. Михо Михов, предаде Канал 3.
Тоста за Радев и неговата победа на президентския вот обаче предложи друг - заместникът му в комисията, депутатът от ГЕРБ Валентин Радев, също като Михов и Радев - бивш военен.
 

Радев стана прав и вдигна тост за Радев с чаша шампанско. Той обяви, че кани колегите си да почетат с наздравица успеха на един от тях, чийто успех и избор начело на президентската институция доказателството, че рейтингът на армията расте.

„Искам да вдигна тост за нашия президент. За летеца, който е вдигнал самолета и да продължава да го вдига”, заяви Радев. Всички останали депутати последваха примера му и станаха на крака с чаши шампанско в ръка.

Депутатите от комисията бяха единодушни, че политизацията в работата им е липсвала, за разлика от други парламентарни комисии, именно защото повечето са били военни и са патриоти. 33 закона е приела военната комисия, отчете председателят й ген. Михо Михов, а 16 пъти е викан министърът или неговите заместници на парламентарен контрол.