„Бяха абсолютни недостатъчни действията, предприети от Столична община“ – това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод баталните сцени, разиграли се в четвъртък вечерта в центъра на София.

„Бойко Борисов е пленен от футбола, а аз не съм луд фен и не разбирам много, но мисля, че най-логичното нещо е оставката на БФС“, допълни тя.

Бойко Борисов: До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си!

„Що се касае за кръвта на протестите – през 2013 това беше аргументът Борисов да си подаде оставката, защото един човек бе окървавен в центъра на София.

Двойните стандарти и в политиката, и в отношението на морала като че ли станаха твърде, твърде много.

Някои се определиха като добрите сили, умните, красивите, но самото време ги опроверга“, каза Атанасова в сутрешния блок на bTV.

Писмо

Тя коментира и писмото, което кметът на София Васил Терзиев изпрати до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не знам дали ще отиде. В интерес на истината тук не виждам нищо скандално освен отново проява на двойни стандарти, защото „Продължаваме промяната-Демократична България“ – „Спаси София“ (ПП-ДБ-СС) са едно общо, а Борисов Бонев се кълне от сутрин до вечер, че няма да говори с ГЕРБ.

Няма как политиците да казват на гражданите, че са виновни за своя избор и имаме такъв общински съвет, такъв парламент.

Не знам дали някой иска конкретната подкрепа на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС), но ние сме чули само името на Борис Бонев и той като че ли сам се афишира, а не неговите партньори. Но ние категорично няма да го подкрепим. 

Драмата в СОС е факт: Попариха ПП-ДБ и Бонев, ето какво следва

Не са се обсъждали други имена за тази позиция, но в нашата партия има добри и кадърни кадри“, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ.

Кметски избори и балотаж в София

„Аз гласувах на балотажа в София и гласувах за Васил Терзиев. Няма да ви изненадам, че съм дисциплиниран човек и въпреки, че това не беше моят кандидат – той беше Антон, но аз прецених, че е много по-важно да бъде подкрепено дясно управление на София. Исках да дам шанс на София да не бъде лилава, червена и т.н.

Личните ми впечатления са по-големи от г-жа Григорова, ако тя не беше кандидат на БСП бих заложила на нея. Симпатизирам й – първо защото е жена, а второ има много сериозен професионален опит“, призна Атанасова.

Слобка-разглобка

„Това определение не ми е било приятно да го чувам и изричам. Г-жа Лена Бориславова преди месец до мен го написа. Текста беше „да не развалим сглобката“. Не оценява това управление като сглобка, а като единственото възможно евроатлантическо.

Разглобката е факт, а Борисов отсече: Не ни наричайте вече сглобка, тези 2 неща я развалят! ВИДЕО

ПП-ДБ не се страхуват, че няма да ги подкрепим на вота на недоверие. Страхуват се да не загубят „Лукойл“. Г-н Петков какво каза: „Даже правителството да падне, няма да пуснем дерогацията“. На него дори му е все тая дали ще падне правителството, но да остане дерогацията“, отсече Атанасова.

По думите й пропутинското мнозинство на ПП-ДБ и „Възраждане“ са отхвърлили закона.

Няма никаква пазарна логика цената на бензина и дизела да скочи. Кирил Петков не е приятел на истината и това много пъти сме го виждали“, каза тя.

Телефонни разговори Борисов-Петков

„Доказателство за това е и твърдението на Петков, че Борисов му е звънял. Подобни фантасмагории аз отдавам на 8 000 метра височина, на които Кирил Петков лети без въздух“, каза тя и потвърди думите на ПР-ката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, че не Борисов е звънял на Петков за разговора, в който лидерът на ПП е поставил ултиматум на Борисов.

Борисов хвърли бомба: Петков ми постави ултиматум, ако не стане това - кабинетът пада!

Вот на недоверие

„Отивам а в парламента, където ще имаме заседание на парламентарната група и ще решим как ще действаме в зала по време на това на недоверие“, сподели Атанасова и даде категоричен отговор на въпроса ще подкрепи ли ГЕРБ вотът на недоверие, а той бе: „Не!“

А какво се случи по време на гласуването в НС може да видите ТУК!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРБОНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук