Остават броени дни до края на март, когато служебният министър на туризма Стела Балтова трябва по закон да издаде заповед кои са неохраняемите плажове в Република България.
Явно обаче Балтова не бърза, защото никой все още не е разбрал какво ще се случи със седемте плажа, чиито договори са изтекли ( Кранево централен, Варна централен, Къмпинг юг, Свети влас болницата, Росенец север, Малък плаж Лозенец, Панорама), както и какво се случва с обжалваните процедури за концесии за плажовете Нестинарка, Поморие централен и Бургас север?

За Бургас север Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла  в полза на действията на Министерството на туризма, обжалване пред по-горна инстанция няма.

Какво прави министърката в този случай? Според ЗУЧК тя трябва веднага да разпореди работата на конкурсната комисия да започне, за да спази закона и да осигури стопанин на плажа. Ще стартира ли работата или министърката ще окаже натиск върху членове на комисията по концесията да си направят отвод, за да провали конкурса в полза на нечии частни интереси?

Предстои да разберем!