Над 20 бизнесмена са били подлагани на натиск от страна на ДПС и лично от лидера на партията Ахмед Доган, за да дават част от печалбите си. Това заяви бизнесменът и бивш собственик на захарните заводи в Девня Бедри Шефик по Нова телевизия тази сутрин.
Той посочи, че не желае да се връща в България, защото пипалата на Доган са силни. Ще ме рекетира заради бизнеса ми, както правеше през 2003 г., уточни Шефик.
Бизнесменът каза, че покойният Ахмед Емин е изпратил от името на Доган известни личности в България с инициали З.Б. и Х.Х. да поискат част от бизнеса му. Не мога да кажа имената им, но Х.Х. беше заместник .- министър през 2003 г. и като такъв дойде при мен да искат пари от името на Доган, обясни Шефик. Той добави, че първоначално са му поискали 30 процента, а след това 50 на сто, като обяснението е било, че държи половината от захарния пазар в страната и Доган е искал да усвои част от парите. Емин лично присъстваше на една от срещите, която беше в сградата на ДПС, а на една от другите дойде и лидер на политическа партия с инициали К. Р., той е и известен бизнесмен и има интереси във футбола, каза Шефик. Според него Доган е манипулирал Ахмед Емин и е оказвал натиск върху него. По- послушен не можа да намери, коментира още бизнесменът. /БЛИЦ