Компрометираният председател на Върховния касационен съд Лозан Панов готви задкулисен сценарий срещу българската прокуратура, научи БЛИЦ.
Съдия номер 1 е поканил на 16-и март в зала "Тържествена" бракуваната румънка Лаура Кьовеши, която е сиамска близначка на провалената й сънародничка Моника Маковей.

Целта на долнопробното мероприятие, което със сигурност ще бъде отразено в кафявите медии на Прокопиев, е отново да се насади мнението, че в България трябва да бъде въведен румънски модел. Нищо, че същият този модел, бе заклеймен от трезвомислещите румънци, а Маковей бе натикана в десета глуха.
 
Скандалната Моника Маковей

На срещата в зала "Тържествена" ще се изсипе и посмешището Христо Иванов, което не крие близките си контакти с Лозан Панов и скандалния член на ВСС Калин Калпакчиев.
 
Проваленият правосъден министър Христо Иванов

През последните няколко дни Панов се опита да се направи на принципен като предложи за наказание съдия Даниела Врачева, която, заедно с колегата си Даниела Росенова, пуснаха от ареста бандита Ценко Чоков. Обществото, обаче, едва ли си дава сметка, че главорезът Чоков е бил пуснат от килията, за да подари 1000 гласа за сектата "Дай България".

Това е и причината благодетелят на Росенова - Панов да не я предлага за наказание.

Още по притеснителното в случая е, че задкулисните играчи искат да си назначат собствен зам.-главен прокурор, който да свали повдигнатото обвинение на Иво Прокопиев. За никого вече не е тайна, че Панов, Христо Иванов и Калин Калпакчиев работят в съмнителна задруга и в купом трябва да подадат оставка.
 
Босът на "Капитал" Иво Прокопиев
 
Издънката на ВСС Калин Калпакчиев

БЛИЦ ще продължи да повдига завесата на криминалния сценарий, който иска да удари прокуратурата, за да продължат определени олигарси да грабят България, както го правеха по време на разбойническата приватизация на Костов. Същите тези хора искат да ни втълпят, че в пленените съдилища, които освобождават мафиоти, се извършва правосъдие в полза на гражданите.