Съдийската колегия отказа да вкара в дневния си ред две допълнителни точки, предложени от скандалния съдебен кадровик Калин Калпакчиев, с аргумента за необходимото им спешно обсъждане. 7 гласуваха "против" и 6 гласуваха "за". "Важните" предложения на Калпакчиев, са за предстоящите избори на нов ВСС и срещу съзряните от него целенасочени атаки на определени медии срещу съдии, включително и срещу най-четената новинарска агенция БЛИЦ. 


Той настоява предложенията да влязат в дневния ред на съдийската колегия и ще ги внесе в редовния ред следващата седмица. 

Целта на съдебния кадровик, както вече информира БЛИЦ, бе председателят на ВКС Лозан Панов, който е негов близък приятел, да свика националните медии БНТ и БНР и да заклейми публично БЛИЦ заради поредица статии, които разкриват скандалната обвързаност на ръководството на Софийския градски съд и олигарси.

БЛИЦ на няколко пъти вече разобличи поредица от скандални решения на ръководения от Калоян Топалов съд, които позволиха златни активи на КТБ да бъдат разграбени.

Медията ни разобличи и скандални определения на съдията от СГС Мариана Георгиева по казуса "Виваком".

Явно, Калпакчиев, който стана пословичен с оправдателните присъди по мегаделото САПАРД, намира за спешно да се бори с медиите, вместо да се бори с организираната престъпност.

Същият Калпакчиев бе единственият, който подкрепи скандалната номинация на съдия Даниела Росенова, която пусна под гаранция изверга Ценко Чоков, за председател на Апелативния специализиран съд.

Г-н Калпакчиев, долнопробната ви интрига срещу БЛИЦ и "Труд" е обречена на провал.

С безумните си действия в услуга на кукловодите Ви затвърждавате за пореден път съмненията за Вашата безпристрастност.

Ивайло КРАЧУНОВ