Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов разкри съвсем нова версия на скандалното спречкване в парламента между Явор Божанков от ПП-ДБ и Коста Стоянов от "Възраждане", където се чуха обиди от сорта на "Ей, педал!".

По думите му Божанков предварително е провокирал Стоянов, след което се е изкарал жертва

Ето целият пост на лидера на "Възраждане":

"Сега ще ви разкажа за двойния стандарт на американските българоезични медии.

Онзи ден беше приет закон на Възраждане, с който се забрани хомосексуалната пропаганда в училищата и детските градини. Това стана световна новина. Но - нито една медия, повтарям, нито една медия в България не ни покани, за да коментираме това.

Същевременно вчера един депутат от ППДБ, Божанков, влиза в тоалетната след депутат от "Възраждане", Стоянов, и започва да му отправя реплики, които няма как да споделя, защото възпитанието не ми позволява.

Ответната реакция на Стоянов изведнъж се превърна в новина за всички медии, а лицето Божанков, очевидно изпитващо нужда да заговаря мъже в мъжките тоалетни, беше превърнато в жертва.

Излишно е да казвам, че истината не беше казана, а Стоянов не беше потърсен за коментар. Друг въпрос е какво прави Божанков в мъжката тоалетна, която очевидно е само за мъже".

БЛИЦ припомня, че тази сутрин Божанков лансира съвсем различна версия за боя в парламента - в основата били пет депутатки от разпадналата се парламентарна група на "Величие".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!