Как ще прави политика Слави, ако Зукърбърг му закрие профила? Този въпрос зададе в профила си във Фейсбук лидерът на "Атака" Волен Сидеров, коментирайки начина, който е избрал лидерът на "Има такъв народ", за публичните си изявления.

Припомняме, че откакто партията му стана втора политическа сила, Слави Трифонов не се е появявал в публичното пространство и пише само във Фейсбук. 

"Напоследък се оказа, че политика може да се прави, без да излизаш от къщи. Дори избирателят да те е поставил на второ място в Парламента. Лидерът на втората по големина парламентарна партия не се е показвал на живо пред хора откакто суверенът го издигна на това ниво.

Не го даваха и как гласува, може би не е гласувал за себе си … Загадка! Фейсбук мълчи…Не гласува и в Парламента - тоест, не си изпълнява задълженията, с които го е натоварил суверенът. 

Всъщност, Фейсбук е единственият прозорец на лидера на втората сила към неговите избиратели. Ако беше първа сила и имаше 125 депутати, по Фейсбук ли щеше да управлява неговия кабинет? Или и тогава щеше да върне мандата – дистанционно, тъй като 125 не са достатъчни? Няма отговор… Фейсбук тук мълчи…

Един въпрос обаче, се оформя в общественото пространство и някои вече го задават публично: А ако по някаква причина собственикът на Фейсбук Зукърбърг, по-точно неговите администратори решат да закрият профила на Слави Трифонов, както се е случвало не с един?

Умира цяла свежа струя в политиката!", отбелязва Сидеров. 

"Не е ли време за референдум с един въпрос: ”Искате ли политиците, които избирате, да ви дават отчет на живо?”", пита в заключение той.