България да търси съдействие в ЕС и НАТО за решаването на въпроса с провокациите от Турция. Това каза за „Фокус“ председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на "Атака" Волен Сидеров във връзка с изявлението на турския външен министър по Закона за вероизповеданията.

Сидеров заяви, че не е достатъчен направеният от МВнР демарш към турския посланик. „Мисля, че е необходима нота. Необходимо е по-твърдо поведение на България, защото ако това не е случи, от страна на Анкара ще решат, че минава и този номер, и ще си го продължат. При по-твърда реакция съм убеден, че ще има въздействие и ще се разбере, че не може така с България. Премиерът Борисов, правителството и външният министър трябва да потърсят съдействие и подкрепа – да не са само протоколни снимки с Меркел и Макрон, а да се изкажат лидерите в ЕС, като заявят: „Турция, ако обичате, без такива намеси“, каза лидерът на АТАКА.

Волен Сидеров заяви, че правителството може да изиска и европейска подкрепа по въпроса за компенсация от турската страна за имотите на тракийските българи. Темата за компенсацията на тракийските българи е инициирана от Атака преди 7-8 години, каза още той и допълни, че понеже оттогава нищо не е направено по нея, то тя може да се превърне в европолитика.