Явор Нотев е бил вече заместник-председател и лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята, че той с опита си и авторитета си е много добра кандидатура за председател на следващото Народно събрание. "Той е възможен кандидат", потвърди Волен Сидеров преди заседание на ПГ на Обединените патриоти.
Волен Сидеров изрази увереност, че преди Гергьовден ще има ясен състав на кабинета. "До колкото знам тогава приключва влиянието на ретроградния Меркурий, така че за 5-ти 6-ти май трябва да има готов кабинет", коментира той.

Цветан Цветанов от ГЕРБ пък определи датата 4 май като реалистичен срок за съставяне на ново правителство.

По думите му преговори за министерските постове ще започнат да се водят сигурно след първото заседание на парламента.

Сидеров бе категоричен, че ще е по-полезен като народен представител в парламента и като координатор на групата.

Той посочи, че има хора от обединените патриоти за изпълнителната власт не са само за министерски позиции. "Има и други позиции, за които ще предложим подготвени, квалифицирани хора, не е задължително да са партийни активисти", заяви лидерът на "Атака". На въпрос дали тримата лидери на Обединените патриоти ще останат в парламента, или някои от тях ще отидат в МС - Сидеров коментира, че може би някой ще отиде в МС. "Сега ще ги питам. Аз съм заявил ясно, че няма да ходя, но вероятно ще трябва. Аз също съм на мнение, че трябва да се споделя отговорността, че трябва да има присъствие в изпълнителната власт, това дава информация отвътре", заяви той.

По думите му именно участието в управлението дава възможността наистина да реализираш нещо от идеите си.

"Ще направим възможното да не се отрази негативно. Ще направим възможното да няма остри реакции. Присъствието на патриотите може да изиграе положителна роля в тази ситуация и дори да извлечем ползи", коментира още Волен Сидеров.

Източник: news.bg