Волята и желанието за промяна правят нещата възможни, но не ги правят лесни. Това каза председателстващият първото пленарно заседание на 47-ото Народно събрание Силви Кирилов, предаде репортер на БЛИЦ.

"Днес сме свидетели на необикновена ситуация. В обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от различни слоеве на обществото. Около 2 млн. български граждани са извън страната. Повечето от тях са млади хора, студенти, млади специалисти в отделни области. Натрупали професионален опит и знания.

Дами и господа, много съм радостен и щастлив да видя толкова млади хора в състава на 47-ото Народно събрание. Аз вярвам в младите, защото те носят нов поглед, нови идеи, много енергия и свои цели, идеали и очаквания. На тях бих искал да напомня думите на двама велики мислители и философи. За свободата.

„Свободата не е да правиш, каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш. И за истината – истината първоначално е отричана от всички, после е допускана за възможна от част от хората и накрая е приета от всички, защото е истина“, каза още той.

„Време е да загърбим нашите лични и частнополитически различия в името на националните и обществени интереси“, допълни още Кирилов.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!