В тези тежки условия на повишаваща се заболеваемост държавата е длъжна да предприеме всякакви допустими мерки. Какво става, когато не само отделенията, но и коридорите им се препълнят с пациенти!? Всякакви мерки са разрешени, както при война, защото това наистина е война. Слава Богу, че Щаба си върши работата и са хора, които разбират. 

Това коментира в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Това, което трябва да се направи сега при тази тенденция, е затваряне на училищата. По отношение на бизнеса - там, където има струпване, където има близък контакт, трябва да се внимава. В никой случай обаче моловете и ресторантите при спазване на правилата, не са заплаха.

Заплаха са близките контакти, които са факт във всяко училище. Ресторантите не бих ги затворил, защото когато човек отива на ресторант, сяда на една маса с най-близките си хора, другата маса е на съответното отстояние, ресторантите работят на капацитет 50%, така че няма как да се получи заразяване, коментира Симеонов. 

Намирам мерките през цялата година като добри, но като недостатъчни. На 4 ноември ние поискахме затваряне на училищата, тогава всички се смяха и месец по-късно ги затвориха. Заболеваемостта веднага падна, посочи той.

Генерали на война не се сменят. Този здравен министър, който е сега - Костадин Ангелов и особено членовете на Щаба, си вършат добре работата. Не ме интересува Ангелов, че е водач на листа на друга партия. Той си върши работата, следователно трябва да остане, категоричен е Симеонов.