„На 9 март се навършват 36 години от най-кървавия атентат у нас, извършен при гара Буново от дейци на протурския тероризъм у нас.

През 1985 г. активисти на т.н. турско националноосвободително движение поставят бомбата  във вагон за майки с деца на влак № 326, който се движи от Бургас за София.

Пъкленият план на тези изроди, решили да отнемат живот на майки и деца, е разчетен така, че бомбата да избухне при навлизането в тунела в района на гарата. Там паниката и липсата на достатъчно въздух биха довели до много повече жертви. Заради маневра на гара Златица обаче влакът закъснява с 2 минути и взривът избухва в 21.31 ч., вече извън тунела.

Убити са 7 души, сред които и две деца. Шест часа жертвите и ранените се извозват до околните градове, десетки остават осакатени за цял живот.

 След дълго разследване през 1988 г. атентаторите Емин Али, Аптула Чакър и Саафет Реджеб са заловени и осъдени на смърт.

Пет години по-късно Ахмед Доган ги направи герои като им вдигна паметник-чешма в село Трънак, станала известна като Кървавата чешма. ДПС - партията, чиито основи полагат точно тези хора, с т.н. турско националноосвободително движение, изгражда в село Търнак чешма-паметник на убийците! Не на жертвите от атентата! Българският народ не трябва да го забравя!“.

Това написа в свой пост във фейсбук лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Припомняме, че с намесата на НФСБ Кървавата чешма беше премахната през ноември 2009 г. от Милен Ненчев – директор на РДНСК-Бургас, който след това беше освободен от поста от правителството на Тройната коалиция.

Преди това, през 2007 г. по инициатива и със средства на Валери Симеонов и телевизия СКАТ, с помощта на синовете на Николай Хайтов и съдействието на Община Мирково в Буново бе издигнат паметник на невинните жертви от атентата.

„Всяка година на 9 март патриотите от НФСБ и наши съратници се прекланяме пред мемориала. Отбелязваме този ден и днес, независимо, че пандемията ни попречи да го направим както в предишни години. Паметта на невинните жертви ни задължава да браним и защитаваме Родината си“, коментира Валери Симеонов.  

По думите му точно тази жестокост и наглост е родила съпротивителни сили на българския народ, от които ТВ СКАТ създаде първите патриотични партии.

„Наш ежедневен дълг е да се борим срещу всякакви посегателства върху българската държава и българския дух. И ще продължим работата си в тази посока. Затова не трябва да се допуска ДПС отново да стане фактор, от който да зависи българската политика“, категоричен беше лидерът на НФСБ.

ДПС разделя българския народ – противопоставя мюсюлмани на християни, турци на българи, защото това е „храната“, с която тя се поддържа, добави Валери Симеонов.