Цвета Караянчева е изключително сериозен политик, отговорен човек и обаятелна жена. Съчетание на тези качества рядко се среща в политиката. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

"Искам да изразя подкрепата си към нея и поста й. Оставката й вече е отминала тема. Каква оставка, какви 5 лв. Претопляте тук манджата само. 5 квартални благоевградски хулиганчета хвърлят яйца. Това ли са значими събития, които трябва да обсъждаме в най-гледаното време", захапа водещите той. 

"Не стои на дневен ред оставката на Караянчева. Тя си върши работата", каза Симеонов.

"Хората, които протестират, също ползват метрото. Те направиха терористичен акт там, но им беше простено, защото са свързани с президента", заяви лидерът на НФСБ. Според него думите на Караянчева от преди дни са допустими, защото все пак са казани на партийно събрание. 

Според него няма съглашение между ГЕРБ и ДПС и думите на Цветан Цветанов за подобно нещо към този момент са несъстоятелни.

Симеонов каза, че все пак е в добри отношения с бившия втори в ГЕРБ и е възможно да направи в коалиция с всяка българска партия, освен с ДПС.

Лидерът на НДСБ закачи Виктор Николаев:

"Видях ли, че не съм искал да ви уволнявам преди месеци. Само ще ви кажа, че аз ви видях, че бяхте на протеста срещу мене преди 2 години и ми стана странно, защото не съм забелязал да имате нещо против мен", каза с усмивка Симеонов и срещна ответна от водещия.

Симеонов коментира протестиращите:

"Това са червени кхмери. Те казват, че говорят истината и няма друга такава. Това е нещо като възроден 9-и септември, когато са избивали богатите. Летят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят наред", каза той. 

"Каракачанов иска да обере лаврите, като предлага експертен кабинет. Това не е съгласувано нито с мен, нито с Борисов. Ние какво сме? Лукови глави ли?", запита той.

"Румен Радев е едно вечно недоволно дете. Ако българската политика е едно семейство, то той е едно дете, което вечно тропа с краче и не приема нищо", каза Симеонов.