Тази информация не е нова и още тогава беше възприета като виц и анекдот, и тя продължава да бъде такава. Когато имаш сериозни източници в тази ситуация ги назоваваш и показваш. Нивото на обвинение на ГЕРБ е такова, че подозирам, че източник им е някоя телевизионна врачка от кабелна телевизия. А колкото до отправеното предизвикателство от Тома Биков към Корнелия Нинова да отговори веднага - по същата логика аз мога да попитам носи ли Тома Биков женско бельо, ако не отрече приемам, че отговорът му е да. Това каза Александър Симов от БСП в предаването "Денят on AIR" по BulgariaOnAir по повод думите на Биков от днес, че има информация, че Нинова е предложила 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП.

Властта в България се употребява, за да задоволява мезонетни страсти. Всеки българин води битката с ипотеката, а сега израства една прослойка от хора, които са се сдобили с жилища и не могат да обяснят как. Скандалът не е битовизъм, разликата в цената е ключова. Както винаги ГЕРБ действат панически с обвинението срещу Елена Йончева.  Обвинението не е доказателство за престъпление. Тя е обвинена за това, че не е знаела, че КТБ ще фалира. ГЕРБ се опитват да се спасят от щетите на скандала, но не задават морален стандарт, както се опитват да ни убедят, заяви Симов.

Дали кандидатурата на Сергей Станишев ще бъде допусната в евролистата, ще реши Националният съвет, но БСП е партия с демократични механизми при взимането на решения и неговата кандидатура ще бъде подложена на гласуване. В БСП се води дискусия и е нормално, в хода на дискусията да се кажат всички аргументи. Имаше гласуване и резултатът беше в полза на Елена Йончева. Аз не смятам, че отсъствието на Станишев от листата ще бъде трагедия. БСП е мобилизирана и е в добра политическа кондиция. АБВ и Румен Петков извършват политическо мародерство, за да разсеят гласовете на БСП. АБВ действа като маша на ГЕРБ. През 2016 година Корнелия Нинова "изпъди" АБВ преди президентските избори и това беше най-мъдрият й политически ход, коментира още Александър Симов.