По-рано днес от ГЕРБ попитаха лидерката на БСП Корнелия Нинова „Предлагала ли е 30 млн. лв. на Михаил Миков, за да се откаже от лидерския пост в БСП?“. По време на брифинга депутатът от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски заяви още, че „Корнелия Нинова е в БСП от 2003 година, а апартаментът й е купен през 2004 година, когато вече е била в партията“. 

„Длъжни сме и ние да зададем въпроси на Корнелия Нинова, за да спре най-накрая с отровата, която сее сред обществото“, заяви той. 

„По едно и също време с Корнелия Нинова сме били в СДС по времето, когато партията управляваше“, посочи Гърневски. 

„Искам да попитам как тя като млада и синя активистка, успя да извърши приватизация на „Техноимпекс“, попита депутатът. 

„Как така беше толкова приближена, че успя да стигне до такава позиция на крехка възраст“, изтъкна той. 

Спас Гърневски попита още колко точно са СРС-тата, които е засякла Нинова. „Корнелия Нинова е единственият български политик, който над 200 пъти е засякъл СРС-та“, заяви депутатът от ГЕРБ. 

„Най-важното, което искам да я попитам, е за „кражбата на века“ в Пловдив. В периода от 15 юни 2006 година до 19 април 2007 година, през Общинския съвет, чрез зам.-министъра на икономиката и председател на Борда на Пловдивския панаир Корнелия Нинова, градът и държавата изгубиха над 1,2 млрд. лева имоти“, обяви Гърневски. 

„Тя няма ли да застане пред обществото и да каже как сложи подписите си за „кражбата на века“, коментира той. 

„Не е ли тя единственият тогава уволнен от правителството й като зам.-министър на икономиката със съмнения за корупционни практики“, посочи Спас Гърневски. 

„Днес моралът е друг. Днес политиците от ГЕРБ подават оставки при най-малки съмнения. Тази госпожа, спусната като ангел небесен отгоре с бяло, обикаля страната с черната кобила и сее отрова в обществото“, заяви той и призова лидера на БСП да отговори на поставените й въпроси, а не да се крие от телевизия в телевизия. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!