Турболенцията в партията БСП се дължи на редица пропуски и неясности, включително и съмнение за намеса на задкулисни играчи, заяви в ефира на БНТ бившият лидер на партията Михаил Миков. БСП става пленник на АБВ, категоричен бе той, като допълни, че не може да има коалиция БЦП-лява България плюс АБВ.
"Вчера ясно се видя, че не бяха приети някакви правила, а номинациите вървяха от цялата страна широк фронт. Аз също бях в номинираните", заяви Миков.

Относно това, че ген. Румен Радев официално е кандидатът за президент на БСП, той каза: "За посветените, преглеждайки географията на тази номинация, е ясно, че тази номинация не е заради познаване, а се постигна чрез въздействие от определени кръгове в ръководството. А и самата Корнелия Нинова лично застана зад номинацията".

"Аз лично се отказах от надпреварата, защото смятах, че резултатът ще е такъв, какъвто вчера се получи в класирането. Доколкото ми е известно, върху Манолова е упражняван натиск да се откаже", заяви Миков.

На въпрос какви са мотивите за оставката на члена на Изпълнителното бюро на БСП Костадин Паскалев, той отговори: "Те са известни на всички - нарушени са основните принципи на партията, има тежки морални проблеми и недоверие".