"Стоях вкъщи една седмица, после ме снимаха, появиха се усложнения и постъпих в болница. Миналия петък или събота се влоших и влязох в интензивното. Буквално за часове рязко се влоши състоянието ми - дишането ми се затрудни и кислородът в кръвта намаля чувствително.

Изследванията го показаха, но за щастие не се стигна до интубация. Бях поставен на друг апарат за дишане. Пет дни изкарах там, благодаря на докторите, справиха се перфектно! Благодаря на премиера Борисов, който каза, че изглеждам добре.

Той искаше да ме види, тъкмо бях излязъл от интензивното. Сега всичко е нормално, да се надяваме, че скоро ще бъда изписан. Утре или вдругиден ще направя тест, има си програма. Искам да ме изпишат, но си има правила, няма как, когато си болен това да се случи!

Не ми стига кислородът! За да не влиза премиерът, аз излязох пред болницата, а и бях с предпазни облекла, бяха взети всички мерки!

Излязох с количка до стълбите! Не съм спрял да работя - когато е необходимо, хората от Общината идват отвън пред болницата. В постоянен контакт съм с тях. В Общината има много заразени, но тези, които останаха, работят много.

Около мен нямаше никого, не съм напускал болницата, бях на стъпалата, а другите бяха на 5-7 метра от мен. Какъв е проблемът? Премиерът на България идва при мен и вие сега ме питате що съм се видял с него!

Спазвал съм правилата, които са за всички. Не съм бил извън болничното заведение, не сте коректни! Моите уважения!

Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров в разговор с Мария Цънцарова по btv, след като бе включен в предаването "120 минути" на живо от болничната стая, където все още се лекува от коронавирус.