Уволненият от НСО за връзки с подземния свят Светлин Митев пристана на Кирил Петков, като напусна групата на ИТН. Митев сменил фамилията си на Стоянов, за да не се стига до тъмните петна в биографията му.

За изхвърлянето на Митев/Стоянов от НСО разказа в интервю бившият шеф на държавните гардове ген. Димитър Владимиров. Той разказа, че Митев бил дисциплинарно уволнен. Причината за отстраняването на днешния депутат, който вероятно ще подкрепя са връзки с подземния свят, пише "Труд".

“Имаше връзки с Боби Цанков. Цанков беше криминално проявен, мошеник и лека му пръст, не искам да говоря за починали хора, но той не го криеше това”, подчертава ген. Владимиров. По думите му фактът, че Стоянов/Митев отивал в хотел “Хранков” и е запазвал апартаменти на Боби Цанков е безспорно установен.

“Очевидно това не е ставало безплатно. Затова си отиде от службата. През годините не съм се интересувал от него, но изведнъж ми направи впечатление, че е председател на Комисията за контрол на специалните служби. Разбирате ли какво унижение е това за хората, които в момента са началници на НСО, на ДАНС, на разузнаването”, възмути се ген. Владимиров.