В кратък спор влязоха соцлидерът Корнелия Нинова и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това се случи преди старта на церемонията по встъпването в длъжност на новия президент на площад "Св. Ал. Невски", видя репортер на БЛИЦ.
Лидерката на червената партия първа бе заела мястото си в редицата на официалните гости, а малко след нея се появи и Цветанов. Той тръгна да се здрависва с всички в редицата. Когато обаче стигна до Нинова, тя не прие подадената от него ръка, а започна да му говори. Цветанов вдигна рамене и нещо й отговори. 

За какво разговаряха двамата така и не стана ясно, но според запознати най-вероятната тема са били задочните нападки, който лидерката на БСП си разменя от няколко дни с лидера на ГЕРБ.

Вчера премиерът в оставка я покани да му санира къщата в Банкя. Късно снощи пък опроверга изказването й, че предстои спиране на ефровонодве за страната ни. 

В ранните часове на днешния ден Борисов пък изригна, че „комунистите никога не са били глупави, те са били подли, безкомпромисни и конспиративни”.

Това подразни лидерката на БСП, която веднага публикува гневен пост, в който написа, че комунисти плюят комунисти.