Гафът с металните решетки на входа на Народното събрание продължава да се обсъжда от депутатите. В пряко включване от мастото bTV говори по темата с трима от тях – Мирослава Петрова (ПП), Стоян Михалев (ДБ) и Любен Дилов (ГЕРБ). 

Петрова заяви веднага, че решетките ще бъдат премахнати и уточни, че са сложени по искане на НСО заради насилието на „една малка партия”.

Без изрично да казва, че става въпрос за „Възраждане”, народната представителка обясни, че тяхното поведение е породило това недоразумение.

Стоян Михалев от ДБ също се изказа против решетките. Той обаче подчерта, че не е експерт по сигурността, а именно такъв трябва да каже от каква защита има нужда сградата на Народното събрание. „Политическият знак не е добър”, призна Михалев.

Любен Дилов пък заяви, че сегашното управление е дошло на власт след протести и се пошегува, че решетките са за да спират изблиците на народната радост.

„Това съоръжение е в противоречи със самата функция на парламента”, каза Дилов.

Той също така подчерта, че от 2 години НСО прави предписания за поставяне на решетките. Депутатът подчерта също, че никак не е добре ръководството на парламента да не знае, че се слагат решетки, за което призна председателят на НС Никола Минчев.