Без всякакво предупреждение министър Кирил Петров не ме извика, не поиска отчет за работата ми. Това заяви Десислава Трифонова по повод уволнението ѝ от Агенцията по инвестициите в ефира на bTV.

“Бях изгонена от господин Стамен Янев. Той буквално нахлу в моя кабинет и дори не ми даде възможност да си събера някакви неща от кабинета“, обясни тя.

„Дойде в 11 часа с шефа на човешки ресурси, както и с още една девойка. Връчи ми заповедта, после те си тръгнаха, а той ми каза да изчезвам. Дори не се представи в качеството си на какъв влиза в кабинета ми, защото не знам дали по онова време е била връчена заповедта му за назначението му. В заповедта ми няма основание. Няма специфична критика към мен“, посочи още тя.

"Министърът на икономиката Лъчезар Борисов ме назначи през 2020 г. Имам над 10 години опит в публичната администрация - в Министерството на финансите, ДФ "Земеделие" и като съветник в Министерски съвет", каза отстранената Трифонова.

"Сега Кирил Петков трябва да направи инвестиционни проекти за над 800 млн. лв., сумата която е акумулирала агенцията за първото тримесечие на т.г. За 5 месеца привлякохме повече от 1 млрд. лв. инвестиции", завърши Десислава Трифонова.  „Тези хора трябва да обяснят и да постигнат по-добри резултати от тези, които аз съм постигнала“, заяви тя.

„Това вчера не беше професионално, ако президентът Радев назначава такива професионалисти, не знам как ще се случат нещата. Приемам го като реваншизъм спрямо мен и спрямо факта, че съм назначена от предходното правителство. Аз не членувам в партия, докато г-н Стамен Янев е член на партия“, каза още тя.