Депутати от Европейската народна партия (ЕНП) ще пристигнат в София, за да разследват ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

Мисията ще бъде изпратена от Манфред Вебер  – председателя на групата на европейската народна партия, която е най-голямата в Европейския парламент.

БЛИЦ припомня, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и пресаташето Севделина Арнаудова, бяха задържани в нощта на 17 март и освободени, без да им бъде повдигнато обвинение 24 часа по-късно.

Борисов с първи думи след ареста: Следващият път могат да ме убият! БЛИЦ TV

Задържането на лидера на опозицията и бивш премиер на България Бойко Борисов повдига много въпроси, които трябва спешно да бъдат изяснени“, написа Вебер във фейсбук по повод ареста на Борисов на 18 март.

Вебер подчерта, че всяка потенциална злоупотреба с еврофондове „трябва да бъде разследвано без изключение“. 

Вебер призова БГ властите спешно да отговорят на важни въпроси за ареста на Борисов



Манфред Вебер е определил двама евродепутати - Моника Холмайер, председател на парламентарната комисия по бюджетен контрол, и Йерун Ленаерс, говорител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, които ще пристигнат в България с цел установяване на фактите, съобщиха от ЕНП.


Моника Холмайер и Йерун Ленаерс

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!