Всичко е възможно на този свят. Личното мнение на юристите на ВМРО и НФСБ е че това едва ли ще стане. Това заяви депутатът от „Обединени патриоти“ и член на ВМРО Славчо Атанасов пред bTV по повод искането на Волен Сидеров парламентарната група на "патриотите" да бъде обявена за нелегитимна.
 

„Това е чисто юридически спор, нека оставим те да го решат“, посочи той.

Без "Атака" ПГ на Обединени патриоти е нелегитимна
 
По думите му, най-сложното нещо в политиката е коалицията.
 
„Въпросът е до каква степен тези търкания могат да стигнат до една нетърпимост да работи тази коалиция. Най-голямото изпитание са изборите. Там се видя, че колегите от „Атака атакуваха своите собствени коалиционни партньори. Дори се стигна до това оспорване на мъжествеността на Ангел Джамбазки, което не е коректно“, заяви Атанасов.
 
Той посочи, че след изборите станало ясно, че "патриотите" няма как да продължат заедно. „Въпросът е как органът, който ще прецени тази работа, кои аргументи ще вземе предвид“, коментира депутатът.
 
„Г-н Нотев изключително много го уважавам. Както и проф. Станилов. Но партийните правила се подчиняват на други закони“, заяви той по повод промените  в ръководството на парламента.
 
„При всички случаи на мястото на Нотев ще има представител от страна на "патриотите“, каза още Атанасов.
 
Той разкри, че неговото мнение било, че на евроизборите „патриотите" трябвало задължително да се явят заедно: „Щяхме да имаме минимум още един евродепутат. За жалост нашите лидери решиха да се разделят“.
 
Относно кандидатурата му за кмет на Пловдив, която ще го изправи срещу кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров, Атанасов посочи: „Какво като са ни партньори, след като в Пловдив се наложи един модел – моделът „Тотев“, с негативен заряд“.

БЛИЦ TV: Славчо Атанасов се закани: Няма да допусна отново купеният вот да спечели Пловдив
 
„Смият г-н Тотев си направи един филм, който е скандален. Той го  направи може би с идеята да бъде един наръчник на другите кандидат-кметове на ГЕРБ в страната“, каза депутатът.
 
„Във филма, според топюристи наказателни, има шест криминални престъпления“, добави той.
 
Атанасов избори кои са те: как се правят недействителни бюлетини, как се прави кампания в деня за размисъл, как се пуска фалшива статия във водещ вестник, как се намесват държавни структури за притискане на определен електорат в Пловдив, как да им се повлияе, за да могат да излязат в решителния момент на изборите.
 
Атанасов припомни, че когато той бил градоначалник на Пловдив, Здравко Димитров бил районен кмет и бил „нелош районен кмет“.