Слави Трифонов изрази възмущение от действията на зам.-министъра на електронното управление, който както вчера се разбра, е заснел хеш кода на машините за гласуване.

Ето какво написа Слави Трифонов във Фейсбук:

Реших да проверя в тълковния речник какво е определението за думата “аджамия”. В тълковния речник пише, че аджамия означава неопитен, неумел, несръчен. От началото на общуването ми с лидерите на “Продължаваме промяната”, някакси, от само себе си започнах да ги наричам аджамии. Не можах да намеря друга, по-подходяща дума. Само че като ги опознах малко повече, разбрах, че за тях до неопитен, неумел, несръчен трябва да добавим нагъл. Не стига, че си некадърен, ами си и нагъл. Твърдиш, че си най-добрият и всички трябва да ти се кланят. Ти си единствен и неповторим, ти си солта на земята, ти си този, който е предопределен от съдбата да властва над всички други, богоизбран, венценосен, а всъщност си един некадърен и неморален аджамия.

Това, което се случва от вчера насам е абсолютното доказателство за моите думи. ДАНС хващат заместник-министъра Михаил Стойнов, че копира кодовете на машините на флашкаприбира я и я отнася със себе си. Заснет е на камерите.

 По този начин той е в състояние да компроментира машинния вот, защото може да пипа в софтуера на машините. ДАНС пращат доклад на председателя на Парламента, той оповестява доклада на председателски съвет, на него не присъстват “Продължаваме промяната”, защото бойкотират вчерашното заседание. Присъстващите на заседанието сигнализират на ЦИК.

ЦИК се събират на заседание и решават да отменят гласуването с машини, защото, забележете, сигурността на машините не е гарантирана писмено от Министерството на електронното управление.

Половин час след решението на ЦИК, същият човек, който е хванат от ДАНС да краде кодовете на машините, същия този, Михаил Стойнов изпраща до ЦИК писмено потвърждение, че няма никакъв проблем с машините и те са сигурни.

Ако не беше истина, щях да кажа, че това е сценарий за много тъп филм, в който създателите му, определено подценяват аудиторията. Само, че не е тъп филм, а е факт и създателите на този тъп филм снощи протестираха и днес правят протести, и абсурда продължава. Всъщност, “Продължаваме промяната” протестират срещу себе си.

Те управляват заедно с ГЕРБ и ДПС, техният министър-председател е секретарка на Делян Пеевски, те са се разположили във всички министерства и управляват с подкрепата на ГЕРБ и ДПС.

И ДАНС, и ЦИК са функции на държавата. Държавата, в момента, се управлява от “Продължаваме промяната”, значи, Кирил Петков и компания протестират срещу собственото си управление.

Ами супер, да се само накажат като веднага си подадат оставката. Те, разбира се, няма да го направят, защото са нагли и безочливи, но виновникът за целия този хаос, заместник-министър Михаил Стойнов, задължително трябва да си подаде оставката.

Това е морален и професионален акт, който ще покаже поне малко логика и достойнство в събитията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук