Ключови служители на община Хасково хвърлиха оставка в четвъртък малко преди обедната почивка. Секретарят на общината Биляна Димитрова и шефът на финансовата дирекция Росица Гаргова депозираха заявленията си за напускане в деловодството на администрацията, предаде "Дарик".

Служителките посочиха, че това е личен акт, че не могат да работят с кмета Добри Беливанов. Градоначалникът от своя страна е внесъл в кметството уведомление за отпуск.

Така в администрацията няма кой да работи в петък. Според една от хипотезите градоначалник за утрешния ден може да бъде определен от подалата оставка Милена Трендафилова, която в момента изпълнява длъжността кмет.

Другата версия е местният парламент да определи в петък кой да поеме кормилото на общината. Оставките в община Хасково идват след сензационното разкритие на БЛИЦ, че кметът Беливанов се е замесил в крещящ конфликт на интереси, след като бе засечен от наш човек на луксозна екскурзия в Монако в компанията на мастития бизнесмен и собственик на фирма "Монолит" Иван Стаматов.

Скандалното в случая е, че фирмата на Стаматов и свързани с нея компании са спечелили множество обществени поръчки за саниране на кооперация на територията на община Хасково.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!