Гласувах за достойното бъдеще на София и за отговорното управление на нашата столица. Това заяви президентът Румен Радев, след като гласува на балотажа на кметските избори.

Държавният глава избра да гласува с машина. 

„Искам да призова всички граждани да не допускат да бъдат изолирани от изборния процес. Трябва масово да гласуваме, защото от гласа на всеки един зависи нашето собствено бъдеще“, подчерта той.

По повод поисканата от премиера Денков оставка на председателя на ДАНС Радев заяви: „Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще. Не бива да допускаме общественият фокус да бъде подменен. Има време и утре за тези въпроси. 

Надявам се, че след изборите ще бъде направен задълбочен анализ на всичко, което се случи, за да не се повтаря занапред. Трябва да видим къде се скъсаха нещата, за да се стигне до такава ниска избирателна активност.

Моят призив е институциите да направят всичко възможно да се възстанови доверието в изборите и в машините. Това е изключително важно“, каза още президентът.

„Очевидно трябва да има промени в Изборното законодателство, но не може всеки парламент да се занимава с това“, добави Румен Радев.

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук