Не бих определил вчерашния пленум като чистка. Една година след избирането си за председател Корнелия Нинова ясно посочи своя екип. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП за България Красимир Янков, който вчера бе изваден от Изпълнителното бюро на левицата.

До момента Изпълнителното бюро не беше структурирано и имаше някакво двусмислие, а сега всички предложения са на председателя. Очакванията към това ръководство са големи. Всичките петима членове на новото Изпълнително бюро са млади хора, на които бе гласувано доверие, заяви Янков.

Трябва да има взаимовръзка между ръководството на БСП и парламентарната група на партията. Парламентарната група отстоява политиките на БСП, които се формират в самата партия, посочи социалистът.

Ако имам разминавания с Корнелия Нинова, то те са в тази посоката как функционира БСП и как трябва да функционира. Реформата не може да бъде само в смяна на лицата. Организационната структура на БСП все още е същата, каквато е приета през 1990 г., каза още Красимир Янков.