"Благодаря за доверието. Да бъда министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност, аз съм човек, който не дава празни обещания. Но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, граден с години, за това, че ще работя почтено, при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това ще очаквам и от служебните министри", това бяха първите думи на служебния премиер Стефан Янев.

Радев връчи властта на служебното правителство и го призова към война ВИДЕО


"Очевидно наш основен приоритет е организирането и провеждането на честни избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби. 

Кратък е периодът на работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам с обещание, че ще разрешим всички проблеми, натрупани през годините. Но поне ще направим всичко възможно да започне процесът.

Ще настоявам всички да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите", каза още служебният премиер.

"Единственият начин за справяне с кризите е обединението на нацията. Ще работя за диалога с българския бизнес", допълни Янев, който благодари на здравната гилдия и на българските учители.

Служебният премиер каза още: "Най-важното ще е отстояването на върховенството на закона. Мотото на нашето правителство ще е "Почтеност, прозрачност и професионализъм".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!