Президентът на Атлантически клуб у нас и бивш външен министър Соломон Паси направи коментар във връзка с пристигането на новия руски посланик у нас. 

През 2002–2003, в мандата на България в Съвета за Сигурност на ООН, установихме динамични работни контакти с постоянния представител на Русия в ООН Сергей Лавров и неговия заместник Юрий Николаевич Исаков. 

Сергей впоследствие стана външен министър, а Юрий Николаевич — посланик в България, припомни той.

"През 2021 политическите реалности са съвсем различни, но колаборацията с посланик Митрофанова в ЮНЕСКО е капитал, от който двустранните ни отношения трябва да се възползват.

И да не забравяме, че един добър посланик може да калибрира отношението на своята столица към страната на акредитация!", прогнозира още президентът на Атлантическия клуб.

"Общата ни работа в СС ООН се оказа отлична предпоставка за откровено разбирателство, което ни бе особено необходимо в българското председателство на ОССЕ през 2004.

И дори българо-американските военни бази, които изградихме у нас през 2093–2006 не хвърляха сянка върху българо-руските отношения, които тогава бяха много по-прагматични", смята Паси.

Български медии ме помолиха за изявление по повод пристигането на новата руска посланичка у нас. Ето го: През...

Публикувахте от Solomon Passy в Неделя, 17 януари 2021 г.