Социологът Боряна Димитрова коментира в ефира на БНТ думите на Димитър Главчев, че в понеделник ще оповести дали Калин Стоянов ще остане вътрешен министър.

"Като един обигран опитен политически човек е решил, че трябва да направи вътрешни допитвания. Прекалено много се съсредоточи разговора върху един човек. Не знаем какви промени още може да направи.

След изразената позиция на Борисов по казуса с протестите на полицаите и поведението на Стоянов, Главчев има допълнителен картбланш за още промени.

Не може политическата криза и насрочването на изборите да бъдат жертва на един човек. В системата на МВР и политиците има и други хора, които могат да поемат поста", отбеляза още Боряна Димитрова. 

Димитрова коментира, че в новата Конституция не е описано дали президентът има право да прекъсне един мандат и да го възложи на друг.

"Тук има неясноти, в рамките на тези неясноти държавният глава се движи по ръба. Достатъчно ясно показа, че промените водят до този блокаж.

Радев проведе следващи консултации и демонстрира, че "домовата книга" е много изчерпана.

Връщането към Главчев показва въртенето в кръг. Нямаме разписани механизми, ако президентът не е съгласен с някое от имената", добави още социологът.

Според нея избирателната активност на предстоящите избори ще остане на ниски нива.