Пряка легитимация от протеста е целта на скандалното име на партията на Мая Манолова и Отровното трио. Tова каза социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“, информира "Фокус".

Той допълни, че с това име те искат да напомнят, че произлизат от средата на самия протест. Легитимацията през президента е очевидно търсена, според социолога.

„Между другото те обявиха и подкрепа за президента и вземайки тази негова знакова реплика в общи линии търсят легитимация. Третото, което търсят, разбира се е острота и потенциален скандал.

Ако стане с това име се надяват на повече гласове, ако не стане, т.е. ако им откажат – това в политиката знаете, че винаги е реклама, също“, уточни той.

Първан Симеонов каза още, че според него това е едно не-лошо ПР-ско упражнение, защото има момент, когато лоша реклама няма. Пиперливите етикети не са довеждали до такава, но в крайна сметка, ако не се случи нищо особено – поне няма да им навреди.

Той допълни, че изненадата е дошла от страна на „Патриотите“, които този път не направиха рязко движение, а се „разведоха“ цивилизовано.

Социологът коментира още, че хората търсят чисти стойности, хоризонти и ясни думи, които за жалост липсват.