Мая Манолова може да прецени какви действия ще предприеме, но по Конституция България се управлява от многопартийна система. Това заяви народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски пред журналисти в Народното събрание във връзка с промените в Изборния кодекс и обявеното от Мая Манолова, че ще обжалва промените в изборното законодателство.

,,БСП има проблем. Говори се за проблем на елитите. Такъв проблем има БСП. Пленумът на Социалната партия прелива от милионери, а всъщност политическата ѝ база са социално слаби хора. Няма как в една такава партия да няма проблеми'', заяви Гърневски.

Според него това, че в БСП има сериозни проблеми, не значи, че в другите партии не осъществяват демократичен процес.

,,Там подборът на кадри започва съвсем демократично отдолу нагоре. Издигат се хора от граждански квоти, минават през общо събрание, поемат ангажиментите. Трябва да спазват идеите и принципите на тази партия, ако бъдат избрани и една много сериозно система подрежда листите. Преференциите са нещо много хубаво, но хубаво е да може партията да си подреди кадрите, когато влиза в общинския съвет или в парламента със съответните специалисти'', обясни Гърневски.

По думите му така ще има качествен дебат.

,,Да, по-висок е сега прагът, но който се е доказал в своя район, в своя град и пред хората, ще намери начин да попадне в политическата система'', заяви Гърневски.

Във връзка с обвиненията за сговор с ДПС Гърневски посочи, че ГЕРБ е отхвърлила редица техни предложения.

,,Там, където има предложение добро, което е работещо, няма нищо лошо до се обединяваме'', заяви още депутатът от ГЕРБ. Той подчерта, че целта на ГЕРБ е била да отстрани ДПС и БСП от властта.