Продължава размяната на реплики между президента и столичния кмет, след като миналата седмица започнаха задочен диалог в медиите и си размениха обвинения по повод проблема със столичния боклук.
Няма да допусна противопоставяне на институциите в България, като вляза в тона на президента Георги Първанов и министър-председателя Сергей Станишев, се казва в изявление на столичния кмет.
"Като кмет на София и като лидер на политическа партия ГЕРБ считам, че проблемите на хората от София, Пловдив, Силистра и Стара Загора могат да бъдат реално решавани само тогава, когато всички институции в България работят заедно и отговорно към гражданите", изтъква Борисов. Той припомня, че София е столицата на България, а столичани са граждани на Република България. "Уверявам столичани, че експертите на Столична община работят за трайното решаване на проблема с депонирането на битовите отпадъци и в най - близък срок проблемът ще бъде окончателно решен.  Вярвам, че президентът е бил достатъчно откровен в пожеланията и посланията си отправяни към мен и към столичани по различи поводи. Надявам се отношенията ни да продължат в дух на конструктивна диалогичност в името на политическата стабилност на Република България", посочва още Борисов. Агенция БЛИЦ припомня, че Първанов заяви, че провалът със столичния боклук на кмета и на ръководството на Столичната община, за това че не е направено необходимото да има завод и че не е намерено трайно решение с депонирането на отпадъците. Съжалявам, че президентът проигра толкова евтино отношенията ни, за да се хареса на Сергей Станишев, отвърна Борисов. В задочния спор се включи и самият премиер , който призова столичният кмет да спре да политизира проблема с отпадъците на София.  "Ако кметът не носи отговорност за нищо, аз се чудя защо го избират," каза Станишев. /БЛИЦ