Продължава регистрацията на партии и коалиции за предстоящите избори в Централната избирателна комисия (ЦИК). Документи внесоха „Има такъв народ” и „Българско лято”, а по-рано това направиха и „Републиканци за България”, предаде Нова тв.

От партията на Слави Трифонов бяха лаконични и не съобщиха ще фигурира ли той в листите, но обясниха, че се надяват на честни избори.

„Резултатът ще го покажат изборите и хората. Каквото кажат хората, това ще е. Единствената нагласа е, че тези избори ще са по-честни от предишните”, заяви Тошко Йорданов.

Точно в 09:00 сутринта пък се регистрираха от партията на Цветан Цветанов. Час по-късно документи подадоха от партията на Васил Божков. И двете партии обясниха, че ще се явят самостоятелно на изборите, въпреки предложенията за партньорство. 

„В тази кампания може би ще има много неприятни моменти на различни новини, които ще излизат от различни точки на страната. Нека да бъдат здрави, нека разумът да надделява и нека действително, когато говорим за нормалност, да се стремим тази нормалност и да я постигнем заедно”, каза лидерът на „Републиканци за България”.

„Сега със сигурност влизаме, дошъл е моментът за справедливост във всяко едно естество, така че ние вярваме, че влизаме на тези избори. Божков ще води листа, да, може би една или две, листите ще са готови следващия вторник”, обясни Борил Соколов.

До момента са се регистрирали 8 партии и 3 коалиции. А утре точно в 17 часа изтича и крайният срок за регистрация на партиите и коалициите за предстоящия вот.