Сергей Станишев изрази изненада от поведението на столичния кмет Бойко Борисов, който вчера отиде пред МС в осем вечерта в отговор на поканата на премиера за дебати в предаването Референдум по БНТ във вторник. Той припомни, че нееднократно е отправял покани за подобни дискусии, които не били злонамерени.
Не е тайна че в продължение на месеци отправям към Бойко Борисов покана за публични дебати по основните въпроси, които днес безпокоят българските граждани, тъй като неформалния лидерт на ГЕРБ има претенции за алтернатива, коментира Сергей Станишев поредното “разиграване” със столичния кмет. Той изрази изненадата си от поведението на Борисов. Поканих кмета на София за вторник вечерта в 8:30 в БНТ и не знам защо той избра да дойде в 8 часа вечерта в неделя пред МС в почивния ден, когато сградата е затворена. Радвам се, че той като че ли заявява готовност.
Премиерът изрази готовност подобен дебат да се състои в която и да е телевизия, можело и във всички едновременно, за да няма усещане за дискриминация. Готов съм да дебатирам по всички управленски въпроси навсякъде, само не и на улицата, каза още Сергей Станишев.
На въпрос кой от кого се страхува, за да не се осъществява подобна дискусия Станишев отговори : „Би трябвало да знаете кой отправя последователно и настойчиво покана за дебати като винаги се намират аргументи как те да не се състоят. Не разбирам защо поведението е толкова истерично. Петя Шекерлетова, БЛИЦ