Българският премиер Сергей Станишев и министър-председателят на Румъния Калин Попеску Таричану ще участват в най-големия мото-рок събор на Балканите, който ще се проведе между 21 и 24 август във Велико Търново, съобщава в. "Янтра днес".
Станишев ще пристигне с хондата си, а неговият румънски колега с “Харли Дейвидсън”. Румънският премиер е член на най-големия рокерски клуб в Букурещ. През тази година се очаква в старата столица да се съберат между 5500 и 6000 рокери от всички балкански държави, Австрия и Полша. Съборът се провежда за втора поредна година, организатори са рокерите от великотърновските клубове “Бед къмпани” и “Боляри”, със съдействието на Община Велико Търново, информира “Янтра днес”.
Традиционно рокерите ще се съберат на Света гора, входът за състезанията и концертите е 10 лв., съобщиха организаторите. Първия ден предвижда концерти на две групи търновската “Черноризец” и съставът на бившите търновски музиканти Румен и Радо. Официалното откриване ще е на 22 август от 20.00 ч. на хълма Св. гора, тогава в компанията на близо 6000-те рокери и двамата премиери на Румъния и България ще опънат жици рокаджиите от румънската банда “Трупър”, които са подгряващи на “Айрън Мейдън”. Към тях ще се присъединят и музикантите от “Ахат”, след което е предвиден и спектакълът “Звук и светлина”. В събота от 11.00 часа започва почетната обиколка на Велико Търново, когато хиляди мотори ще преминат по главните улици на града. В 13.00 ч. рокерите ще се състезават на скоростната отсечка между Шереметя и мотел “Св. гора”. Ще има и състезанията за надяждане с кебапчета и надпиване с бира. /БЛИЦ