Коалиция за България гарантира мястото на България в Европейския съюз и се гордеем с това, защото то ще остане завинаги. Това каза лидерът на БСП и премиерът Сергей Станишев при откриването на предизборната кампания на Коалиция за България във Велико Търново.
Според премиера, Коалиция за България трябва да спечели на предстоящите избори, тъй като в противен случай страната ни нямало да е застрахована от това да бъде върната назад. Речта му бе приета от насъбралото се множество под Царевец с възгласи "Победа".
Според Станишев сегашното управление на страната е гарантирало устойчив икономически растеж, стабилна финансова политика и е осигурила повече от 300 000 нови работни места. Той отбеляза, че промените стават бавно и не така както ни се иска, а с много труд, но въпреки това се случват. „Постигнатото през тези 4 години е наше общо дело – на всички българи. Нищо не ни беше дадено даром – нито членството в Европейския съюз, нито икономическия растеж, нито увеличението на пенсиите”, каза Сергей Станишев. По думите му, България днес е изправена пред нови предизвикателства като световната икономическа криза и създадената от нея несигурност сред хората за работните им места. Премиерът бе категоричен, че в резултат на политиката, която правителството е водило, българската държава е по-стабилна от много други. Според него, именно тази политика дава шанс на страната ни „да премине през тези бурни води”. Сергей Станишев отбеляза още, че БСП, Коалиция за България и правителството имат ясен антикризисен план, по който се работи всеки ден. Той допълни, че за неговото пълно реализиране е необходим нов мандат. /БЛИЦ