Не бих искал да изпадам в положението на бившия министър-председател Иван Костов, който преди време беше обявил кой е предпочитания от него кандидат за председател на БСП, каза Станишев в отговор на въпрос как ще коментира, подписаното днес споразумение между ДСБ и СДС за съвместно явяване на изборите.
Винаги съм смятал, че за да има стабилна демокрация в България, да има работеща политическа система, България се нуждае както от силна левица, така и от силна и демократична десница, като и от либерален център, коментира още Сергей Станишев. Той определи като нормално стремежът на дясното пространство за взаимодействие, вероятно и за предизборна коалиция. По думите му  рано е да се каже дали вече е силна десницата. Дясното мина през труден период и виждаме, че когато няма достатъчно стабилна десница, тогава се появява голямо поле за популизъм и се явяват партии, които нямат нито конкретни идеи, нито съдържание на политиката, каза още премиерът.
 По време на парламентарният контрол Станишев заяви, че ще настоява за публичен отчет на дейността на ДАНС. Няма действаща комисия за контрол работата на ДАНС, защото няма желание от страна на опозицията да съществува такава комисия и така това се използва за предизборни цели, коментира още той. /БЛИЦ