Трябва винаги да помним, че България е страна и общество с много силна традиция на етническа и религиозна толерантност и с това трябва да се гордеем. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в отговор на журналистически въпрос по повод проверките, извършвани от ДАНС през последните дни.
Държавата винаги е защитавала правото на всеки човек свободно да избира и изповядва своята религия, допълни той. Когато има едни или други сигнали, е съвсем естествено да се правят проверки и ще очаквам ДАНС и прокуратурата да информират редовно обществото за всеки един сигнал, каза министър-председателят. Той разкритикува опитите по различни поводи да бъде подпалвано религиозно напрежение. Това е доста рисковано и не трябва да се поощрява, подчерта премиерът Сергей Станишев.

Той приветства делегатите на XX Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Правителството ще отпусне на местната власт 150 млн. лв. за социално значими проекти като мярка срещу негативните ефекти от икономическата криза, съобщи премиерът. Това ще реши много социални и битови проблеми на гражданите и ще помогне на местния бизнес и за запазването на работните места на хората, обяви още премиерът Сергей Станишев. Почти 2 млрд. лв. са средствата, предвидени за заплати, издръжка на образователни и социални дейности, на читалищата и други. Сумата е с 460 млн. лв. повече от тази за миналата година, посочи Станишев.

С общините трябва да работим като един отбор, за да решаваме проблемите заедно, каза още премиерът Станишев пред медиите. Няма да престана да работя активно за решаване проблемите на гражданите и да търся заедно с представителите на местната власт решение на много от острите проблеми, които вълнуват хората, категоричен бе той. /БЛИЦ