Водещото за мен е БСП да се яви със силна „Визия за България“, която да е уважавана и социална в единна Европа. Това каза пред журналисти президентът на ПЕС Сергей Станишев след Пленума на БСП.

Той посочи, че каквото зависи от него, то ще бъде направено, за да има силна и убедителна кампания. Станишев заяви, че кампанията на БСП за евровота трябва да има ясен европейски и социалистически профил.

„Всеки ден ГЕРБ създава проблеми, скандали и напрежение. Ние трябва да сме актуални с позицията и с това, което се случва, а се занимаваме със себе си", коментира лидерът на ПЕС.

„Моята цел и стремеж беше партията да бъде единна, да бъде амбициозна за постигане на изборна победа“, изтъкна той. „Всичко това, на което бяхме свидетели днес, един много напрегнат Пленум, можеше да бъде избегнато“, посочи Станишев.

„Искам да благодаря от сърце и искрено на всички тези организации, които ме номинираха и ми дадоха доверие, както и на всички хора в Националния съвет, които застанаха зад мен. Това е изключителна чест“, подчерта Сергей Станишев. 

Междувременно стана ясно, че вече наредената с таен вот листа е претърпяла поредна, но последна промяна. Отводи си дадоха Антон Кутев и Янаки Стоилов, което отново промени позициите.

Стоилов обявил, че благодари за подкрепата, но мястото не го удовлетворява.

Ето окончателната листа:

1. Елена Йончева - гражданска квота
2. Петър Витанов
3. Цветелина Пенкова
4. Иво Христов - гражданска квота
5. Сергей Станишев
6. Иван Кръстев
7. Деница Златева
8. Румен Гечев
9. Момчил Неков
10. Велизар Енчев - гражданска квота
11. Димитър Данчев
12. Тодор Стоилов
13. Валери Жаблянов
14. Мариела Модева
15. Десислав Тасков
16. Крум Дончев
17. Емил Георгиев - коалиционен партньор

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!