На 27 август, сряда, по покана на министър-председателя Сергей Станишев на двудневна визита у нас ще пристигне заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по предприемачеството и индустрията Гюнтер Ферхойген, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата ще разговарят „на четири очи” в Министерския съвет, след което гостът ще бъде приет от президента Георги Първанов.
В рамките на деня Гюнтер Ферхойген ще разговаря с вицепремиера Меглена Плугчиева, след което е предвидена съвместна пресконференция от 15.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. Еврокомисар Ферхойген ще се срещне и с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и финансовия министър Пламен Орешарски.
На втория ден от работната си визите у нас, 28 август, Гюнтер Ферхойген, придружаван от вицепремиера Меглена Плугчиева, ще посети обекти, финансирани със средства от еврофондовете, в Горна Оряховица. Той ще разгледа и църквата „Рождество Христово” в Арбанаси и хълма Царевец във Велико Търново. /БЛИЦ