В Европа десните правят коалиции, за да продължат разрушаването на европейския социален модел, ние сме тези, които трябва да дадем отпор. Това каза президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от „БСП за България“ Сергей Станишев по време на представянето на листата в Южния парк, предаде „Фокус“.

„Много важни и верни неща се казаха за България и за мъките на българския народ и за промяната, която БСП е длъжна да осъществи. Европа се нуждае от голяма промяна. Помислете - преди 75 години Европа беше в руини след две разрушителни войни – Първата и Втората световна, с огромни белези и рани. Европейският съюз, европейската идея, най-прекрасната идея, която създаде мир, която роди идеята за взаимното добруване между нациите в Европа, която разви социалната държава, но тази Европа вече много десетилетия я разрушават десните“, каза Станишев и посочи, че европейската десница смазва европейската идея.

Той подчерта, че в Европа десните правят коалиции, за да продължат разрушаването на европейския социален модел, и трябва да се даде отпор. „Кой, ако не социалистите, ще го направят. Това е нашата мисия и в България, и в Европа. На тези избори ще ни атакуват безмилостно, но ние ще вървим с ясна цел да ги спечелим, за да имаме промяна в България, предсрочни избори и БСП най-сетне да даде надежда за хората за по-добър живот“, допълни той.