Лидерът на "Български възход" Стефан Янев взе страна в спора за хартиената бюлетина, който втори ден клати устоите и на без това крехкото 48-мо Народно събрание.

"Български възход" подкрепя използването на машини в изборния процес и бихме подкрепили предложението на ДПС за сканиращи устройства", коментира Янев за "Твоят ден" по Нова тв

Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Дори в момента в секциите под 300 души се гласува на хартия, каза още лидерът на "Български възход". По думите му сред ефектите от машинния вот е намаляване на недействителните гласове.

Стефан Янев се ожали от "безумен хейт", след като се извъртя като пумпал за Украйна

"Ние сме не само "за" запазване на машинния вот, но и за неговото усъвършенстване. Извеждането на една тема като приоритетна дава грешен сигнал в обществото. Очевидно е, че до момента. Темата за начина на гласуване е важна от гледна точка връщането на доверието в Изборния кодекс. Електронното гласуване също трябва да бъде обсъдено", смята той.

Според него лидерството в момента липсва, а е крайно време лидерите да проведат разговор по широк кръг от теми, за да начертаят приоритети. "Най-важното е съставяне на мнозинство за сформиране на правителство", категоричен е Янев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук