От самото начало на 48-то Народно събрание съм повтарял, че ние сме тук, за да разговаряме, да водим диалог и да търсим решение. Когато получим покана, ще направим необходимото и ще участваме. Това заяви лидерът на партия "Български възход"  Стефан Янев.

„Преди да знаем отговора на въпроса „Дали ще имаме правителство“, първо трябва да имаме диалог, който ще очертае съгласието или несъгласието на определени теми“, допълни още той.

На въпрос относно това дали е вярно, че той би станал премиер, ако дойде третият мандат при тях, той коментира с думите: „Това не е обсъждано официално. Разбирам, че има такова говорене, създаване на среда, че това е една хипотеза и възможност.

Винаги към казвал, че преди да отговоря на въпроса за това какво ще направим с третия мандат, важно е да изчакаме, да видим какво ще се случи с първите два мандата. От тази гледна точка имаме постоянство в позицията. Мисля, че е рано да се обсъжда хипотезата с третия мандат.“

Той поясни, че са в нормални отношения с президента Румен Радев, както и че имат диалог, когато е необходимо.

„Предполагам, че възможно да се намери подкрепа и за първия, и за втория връчен мандат. Нека не си мислим, че имаме решения на всички въпроси. Когато участваме в конкретни разговори, тогава ще решим кого да подкрепим“, каза още Янев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук